Matematik

mangler hjælp til opg 2 I matematik

06. november 2014 af burakyandim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en klog en der kan lave påg 2 for mig, forstår den virkelig ikke og det haster. det ville være fantastisk hvis en gad at lave den håber på hurtigt svar 

Vedhæftet fil: 3. aflevering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af Koburg58 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

b)

Løs ligningen

y = 32


Svar #3
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

Er der ikke en der kan lave den, det ville være så lækkert da jeg skal aflevere imorgen og ikke har lang tid,:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er meningen, at du selv skal lave dine lektier, og nu har du fået hjælp til at komme videre.


Svar #5
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

Ja men forstår det bare ikke så godt,desværre 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvor i opgaven er du gået i stå?


Svar #7
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

opg b forstår ikke hvordan man finder ud af hvor meget det koster hvis man kære 32 km :((


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

I spm. b) indsætter man x = 32 i den forskrift, der blev bestemt i spm. a)


Svar #9
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

i opgave 2 a fik jeg forskiften til dette her y=11x+25 hvordan skal jeg så sætte x=32 ind?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du må da have lært, hvad det vil sige at indsætte en bestemt værdi for x i et funktionsudtryk? Man erstatter x i forskriften med den aktuelle værdi af x:

        y = 11·x + 25

        y = 11·32 + 25


Svar #11
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

Mange tak det husker jeg fremover 


Svar #12
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

et andet taxaselskab 123 reklamerer med, at de ikke har noget startgebyr. til gengæld koster det 12kr.pr. km. man kører

spørgsmål1 forskriften for k(x)?

spørgsmål 2 hvornår er det billigst at køre med 123?

kan ikke finde ud af den her håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil først forskriften for k(x), der også er en lineær funktion. Man kender hældningskoefficienten og startværdien.

Løs derefter ligningen p(x) = k(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

Sorry! (Rettelse til #2)

b)

Så lige at x angiver kilometer, så ligningen vil være

y = a · 32 + b

y = 11 · 32 + 25

Men alligevel har #8 og #10 skrevet det.


Svar #15
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

Hej Andersen11 altså hvilke tal skal jeg så sætte ind :) 


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. november 2014 af Koburg58 (Slettet)

Løs ligningen

11x + 25 = 12x


Svar #17
06. november 2014 af burakyandim (Slettet)

Koburg58 har lavet den opgave tænkte mere på det andet jeg lige har skrevet op skriver det lige igen

et andet taxaselskab 123 reklamerer med, at de ikke har noget startgebyr. til gengæld koster det 12kr.pr. km. man kører

spørgsmål1 forskriften for k(x)?

spørgsmål 2 hvornår er det billigst at køre med 123?

kan ikke finde ud af den her håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man skal ikke indsætte tal. Man skal først finde forskriften for k(x) og derefter løse ligningen

        p(x) = k(x)

og den er tilsyneladende givet for dig i #16. Træk 11x fra på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Når der ikke er noget startgebyr, og prisen er 12 kr pr. km, er forskriften

        k(x) = 12x

Løs nu ligningen    p(x) = k(x), dvs.

        11x + 25 = 12x .


Skriv et svar til: mangler hjælp til opg 2 I matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.