Matematik

gør rede for forskrift

07. november 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave, som handler om andengradspolynomium. Jeg ved jeg skal finde nogen punkter og lave regression, men har svært ved at opstille punkterne. 

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Et andengradspolynomium har forskriften

f(x) = ax2 + bx + c

Da grafen er symmetrisk omkring y-aksen, skal b være 0.

Ved x = 0 skal funktionen have værdien 210. Heraf finder du, at c = 210

Nu mangler vi bare at bestemme a. Ved x = 120 skal funktionen have værdien 185. Vi har altså, at

185 = a*1202 + 210  <=>

a = -25/1202 = -0,001736

Så forskriften bliver

f(x) = -0,001736x2 + 210


Svar #2
07. november 2014 af hansen1921 (Slettet)

hmm okay. Det var mere fordi jeg brugte geogebra til at løse det. Ved du så hvad punkterne skal være?

Hvordan finder jeg arealet af garageport?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Arealet finder du ved at integrere f(x) fra x = -120 til x = 120.


Skriv et svar til: gør rede for forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.