Matematik

Reducér udtrykket og beregn derefter udtrykkets værdi.

10. november 2014 af næhhh (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg er stødt en i en opgave som jeg ikke kan få løst. Det ville være dejligt med noget hjælp.

Opgaven: 
Reducér udtrykket: 7(2a + 3b) - 2(6a - 3b)
Beregn derefter udtrykkets værdi, når a = 4 og b = 3

Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2014 af Lolwuutz (Slettet)

Det gør du ved at gange tallet der står foran parentesen (pga. at det er parentesens fortegn) med alle led i parentesen.

dvs. 7*2a+7*3b-2*6a-2*3b

14a +21b - 12a - 6b

= 2a + 15b

For at finde udtrykkets værdi, skal du blot putte bogstavets værdi ind på deres plads.
 a = 4 og b = 3

2*4+15*3= 53

Håber at det kunne hjælpe dig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2014 af mette48 (Slettet)

der er en fortegnsfejl i #1

7(2a + 3b) - 2(6a - 3b) =

14a+21b-(12a-6b) =

14a+21b-12a+6b =

2a+27b


Skriv et svar til: Reducér udtrykket og beregn derefter udtrykkets værdi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.