Kemi

syre base kemi og pH

10. november 2014 af 1256m (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)

nogen der kan fortælle mig hvad sammenhængen mellem pH og [H3O+] og [OH-].

og komme med et for beregning af pH af en stærk syre eller base. jeg ved at jeg skal bruge den her formel, men ved ikke hvordan.

pH af en stærk cs molær syre

                              [pH=-\log(c_s)]

pH af en stærk cb molær base

                              [pH=14+\log(c_b)]


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af LeonhardEuler

Koncentrationen af H3O+, som angives ved [H3O+], har den direkte forbindelse med pH begreb ved følgende ligning. 

                      pH = - log [H3O+]

pH værdien er en angivelse af koncentrationen af oxonium i vanding opløsning. 

Ligeledes for man for [OH-]

                    pOH = - log [OH-]

og sammenhængen mellem pOH og pH

                   pH + pOH = 14


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af LeonhardEuler

Hvad er opgavebeskrivelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af mathon

                         pH=-\log(\left [ H_3O^+ \right ])

                         pH=14+\log\left (\left [ OH^- \right ] \right )


Svar #4
10. november 2014 af 1256m (Slettet)

der er ikke en opgae beskrivelse, jeg skal op i en test imorgen. og har ikke helt styr på hvordan man beregner


Skriv et svar til: syre base kemi og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.