Fysik

Lydens hastighed formel..

12. november 2014 af Andreatc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Lydens hastighed i luft er en funktion af celsius t, kan udtrykkes: v=20·√t+273

Jeg skal så beregne følgende: Ved hvilken temperatur er hastigheden m/s?

Jeg kan ikke finde ud af at omskrive formlen så t står isoleret, håber en kan hjælpe.

Desuden mangler jeg oså hjælp til følgende:

Et musikinstrument udsender en tone med bølgelængden 0.40 m.

a) hvilken frekvens har denne tone ved 20celsius?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

v = 20 * √(t + 273)  <=>

v/20 = √(t + 273)  <=>

(v/20)2 = t + 273  <=>

t = (v/20)2 - 273


Svar #2
12. november 2014 af Andreatc (Slettet)

Tak gale videnskabsmand ^_^


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den med musikinstrumentet:

For lydbølgen gælder

v = l*f  <=>

f = v/l

Hvis vi så indsætter formlen for v:

f = (20*√(t + 273) )/l

Så er det bare at indsætte værdierne for t og l

 


Skriv et svar til: Lydens hastighed formel..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.