Matematik

hjææl!!!!!! hurtigt. er en mand i nød.

12. november 2014 af jenssem (Slettet) - Niveau: C-niveau

1)

en bakterie vokser fra 1000 til 2500 på 10 timer. hvor mage procent vokser den i timen ???

hvor lang tid går der før den når 10000

2)

en anden bakterie vokser men 5 procent i timen, hvor mange timer går der før bakterien vokser fra 3000 til 5000


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af PeterValberg

1) det afhænger af, hvilken vækst sammenhæng, der er tale om...

eksponentiel?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. november 2014 af jenssem (Slettet)

jep


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af PeterValberg

Eksponentiel sammenhængen følger:

y(t)=b\cdot(1+r)^t

Indsættes de givne oplysninger, fås:

2500=1000\cdot(1+r)^{10}

du skal således bestemme vækstraten r og udtrykke den i procent

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. november 2014 af jenssem (Slettet)

men skal jo finde ud af hvor mange procent den vokser i timen??? så kender jo ikke procenten


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af PeterValberg

procentsatsen p% = r·100%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
12. november 2014 af jenssem (Slettet)

vil du ikke bare lave de to opgaver for mig???:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2014 af PeterValberg

#6 Nej, hvorfor i alverden skulle jeg gøre det? 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
12. november 2014 af jenssem (Slettet)

fordi du er en flink mand, og jeg fatter ingenting af de der opgaver!
- plus så gør du en god gerning


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2014 af PeterValberg

#8 Jeg har gjort min gode gerning, da jeg hjalp dig (til selvhjælp) i #3.
I det tilfælde, at jeg regner dem for dig (hvilket aldrig kommer til at ske)
så er jeg faktisk ikke flink, da jeg dermed fratager dig muligheden for at lære noget.
Det kunne aldrig falde mig ind...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
12. november 2014 af jenssem (Slettet)

men din selvhjælp. hjælper mig ikke for hvis jeg bruger din formel og sætter tallenen ind får jeg et forkert svar.

2500=1000*(1+0,1)10=2593,75


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2014 af PeterValberg

#10 Du gør jo heller ikke, som jeg skrev, - hvor kommer 0,1 fra?
      Jeg havde i #3 skrevet r ikke 0,1

2500=1000\cdot(1+r)^{10}

Du skal BEREGNE værdien for r og omregne det til procent for at besvare opgaven :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
12. november 2014 af jenssem (Slettet)

og det aner jeg ikke hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2014 af PeterValberg

r=\left(\frac{2500}{1000} \right )^{\frac{1}{10}}-1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
12. november 2014 af jenssem (Slettet)

så  min procent er 0,0959


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2014 af PeterValberg

Nej, du mangler at gange med 100% (som jeg skrev i #5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #16
12. november 2014 af jenssem (Slettet)

okay så jeg med. hvordan regner jeg så nummer 2?


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. november 2014 af SuneChr

# 16
Du kender sikkert renteformlen
kn = k0·(1 + r)n
Nu er det ikke kapital men bakterier. Beregningen er den samme.
Indsæt det givne i renteformlen.
n er, i opgaven her, antallet af timer.


Skriv et svar til: hjææl!!!!!! hurtigt. er en mand i nød.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.