Fysik

Stål udvidelse

14. november 2014 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hjælp. Har en bro lavet af stål. Den udvider sig ved varme ca 0,02% pr. 10 c. Hvordan beregner jeg udvidelsen i cm hvis boren er 6,8 cm og tp stiger fra 12 til 26. Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Hvis broen er 6.8 cm og temperaturen stiger (26-12) = 14 grader så udvider broen sig (14(0.02/10))*6.8

Men mon ikke den pågældende bro er 6.8 KM og ikke CM ? Spørger fordi 6.8 er længden på Østbroen imellem Sprogø og Halsskov. 



 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2014 af mathon

    Hvis broen er 6.8 km

    Antal gange 10°C = \frac{26-12}{10}=\frac{14}{10}=1,4

    Udvidelsesn er så
                                   
                    \Delta L=(6800\; m)\cdot (0,0002)\cdot 1,4=1,904\; m


Svar #3
14. november 2014 af Sofusfelix (Slettet)

Tak for svar. Og jo det er i km...


Skriv et svar til: Stål udvidelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.