Fysik

brug for hjælp

14. november 2014 af tobyonekanobi (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg sidder med denne nogen der kan give mig svaret eller en simpel udregning

vi forestiller os følgende situation en tung meteor bryder igennem jordens atmosfære og lander med høj fart et gadekjær fyldt med vand temperaturen er -270 grader celsius men umiddelbart før meteoren rammer jorden er den 2000 grader varm o har en fart på 3000 km/t den vejer 4000 kg gadekjæret indeholder 20m3 vand med temperaturen 15 grader vandets masse er 2000 kg jerns varmekapicitet er 452 j(kg.grad)

1.meteoren flyver stærkt når den rammer gadekjæret med 3000 km/t hvad er den kinestiske energi

2. meteoren har ramt gadekjæret og ligger på bunden af vandet den afsætter hermed både kiestisk og termisk energi som opvarmes hvad bliver fælles temperaturen for vandet og meteoren


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af mathon

3000 km/t = 833,333 m/s

               E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot (4000\; kg)\cdot \left ( 833,333\; \frac{m}{s} \right )^2=1,5531\cdot 10^{8}\; J


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2014 af mathon

2)
                   Et jordisk gadekær med en istemperatur på -270°C??


Svar #3
14. november 2014 af tobyonekanobi (Slettet)

nej det rammer gadekjæret med en temperatur på 2000 grader så falder den til bunds også skal vi finde fællestemperaturen vi har prøvet men mangler et svar og tak for det andet


Svar #4
14. november 2014 af tobyonekanobi (Slettet)

gadekjæret temperatur er 15 grader men det vil jo stige pga af meteoren men hvad bliver deres fællestemperatur


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2014 af mathon

Uden energitab og deformation
                              frigives:
                                                    (1,5531\cdot 10^8\; J)+(4000\; kg)\cdot\left ( 452\; \frac{J}{kg\cdot C} \right ) \left ( (2000\; C)-T_{f\ae lles})\right
Vandet modtager
                                                    (20\; m^3)\cdot \left ( 1000\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 4186\; \frac{J}{kg\cdot C} \right )\cdot (F-(15\; C))


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2014 af mathon

færdiggørelse
frigivelse:
                                                   (37,713\cdot 10^8\; J)-\left (0,01808\cdot 10^8 \; \frac{J}{C}\right )\cdot T_{f\ae lles}

vandet modtager:
                                                    \left (0,8372\cdot 10^8\; \frac{J}{C} \right )\cdot T_{f\ae lles}-\left (12,558\cdot 10^8 \; J \right )

              \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left (0,8372\cdot 10^8\; \frac{J}{C} \right )\cdot T_{f\ae lles}-\left (12,558\cdot 10^8 \; J \right )=(37,713\cdot 10^8\; J)-\left (0,01808\cdot 10^8 \; \frac{J}{C}\right )\cdot T_{f\ae lles}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2014 af mathon

         

                  \left ( 0,85528 \cdot 10^8\; \frac{J}{C}\right )\cdot T_{f\ae lles}=57,271\cdot 10^8\; J

                   T_{f\ae lles}=\frac{57,271\cdot 10^8\; J}{0,85528\cdot 10^8\; \frac{J}{C}}=44,1\; C


Skriv et svar til: brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.