Fysik

mekanisk energi i gravitationel cirkelbevægelse

15. november 2014 af roskil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vedhæftet er den opgave jeg er i gang med. Jeg har løst a) = 0.0013 m/s og b) = 1.52 timer, men er i tvivl om c). 

Det må være den mekaniske energi fra den øverste bane minus den mekaniske energi fra den laveste bane, menhvordan den mekaniske energi skal udtrykkes, er jeg i tvivl om. Kan nogen hjælpe?

Vedhæftet fil: ISS.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af peter lind

Emek = Epot+Ekin

Du kommer til at finde hastighederne i de to baner. Den potentielle energier -Gm*Mjord/r hvor r er afstand fra jorden m masse af sattelit Mjord massen af jord og G er gravitationskonstanten


Svar #2
15. november 2014 af roskil (Slettet)

Skal jeg så stadig trække den mekaniske energi i den laveste bane fra den mekaniske energi i øverste bane? Således at det bliver

Emek=Emek, øverste - Emek, nederste= (Epot+Ekin)øverste-(Epot+Ekin)nederste ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2014 af peter lind

ja


Svar #4
15. november 2014 af roskil (Slettet)

Tusind tak for svaret!


Skriv et svar til: mekanisk energi i gravitationel cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.