Matematik

Længde på CG?

17. november 2014 af Lucas0912 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, sidder med en opgave hvor vi skal finde arealet af halvcirklen i højre hjørne (vi behøver kun sidelængden på CG), men vi ved ikke hvordan vi finder diameteren/radius..Nogen der vil hjælpe?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af Therk

Start med at benytte at arealet af en trekant er givet ved

\text{Areal}_\text{trekant} = \frac{\text{h\o jde}\times \text{grundlinje}}{2}

og derved er

300 = \text{Areal}_\text{ACG} = \frac{\overbrace{AH}^{14{,}55} \times CG}{2}.

Så kan du isolere CG i ovenstående. :) Med informationen at det er en halvcirkel kan du så udregne arealet af den ved

\frac{\text{Areal}_\text{cirkel}}2 = \frac{\frac{\text{diameter}^2\cdot \pi}4}{2} = \frac{{CG}^2\cdot \pi}{8}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2014 af PeterValberg

Du kender arealet af trekant ACG
og du kender højden AH
du skal sådan set bare bestemme længden af grundlinjen CG

benyt formlen til beregninge af trekantens areal:

T=\tfrac{1}{2}\cdot h\cdot g

Indsættes de kendte værdier, har du:

300=\tfrac{1}{2}\cdot 1,55\cdot |CG|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Længde på CG?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.