Fysik

Aktiviteten af Cs-kilde

17. november 2014 af FrederikBMøller (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner jeg følgene spørgsmål

Cs-kildes aktivitet har være 370kBq i år 1989. Halveringstiden for kilden er 30 år:

a) Beregn henfaldskonstanten

b) Beregn aktiviteten i år 2014

c) I hvilket år er aktiviteten faldet til 10% af den oprindelige aktivitet


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Følgende formler bør være i din lærebøg

a)

k = ln(2)/T½ => k=ln(2)/(30*86400)s ≈ 1996.3s^-1

b)

A = A0*½^(t/T½) => A= 370*10^3*½^((25*86400)/(30*86400)) =208kBq

c)

Samme formel, blot hvor tiden er ubekendt

37= 370*10^3*½^(t/30*86400) <=> t=99.5 år


Svar #3
17. november 2014 af FrederikBMøller (Slettet)

Tusinde tak! <3


Svar #4
17. november 2014 af FrederikBMøller (Slettet)

#2

c)

Samme formel, blot hvor tiden er ubekendt

37= 370*10^3*½^(t/30*86400) <=> t=99.5 år

Hvor kommer de 37 fra?


Skriv et svar til: Aktiviteten af Cs-kilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.