Matematik

Lige Koefficienters Metode

22. november 2014 af bertel98 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder som følgende:

Givet er følgende ligningssystemer:
a) (I) y – 5x = 0
(II) y – 4x – 3 = 0
b) (I) 15y + 18x – 45 = 0
(II) 10y – 18x – 35 = 0
• Løs ligningssystemerne med ”lige koefficienters metode”.
Det, som vi i virkeligheden søger i denne opgave, er skæringspunktet mellem to linjer. Derfor skal
du efterfølgende:
• isolere y i begge ligninger,
• tegne linjerne i et koordinatsystem og
• kontrollér løsningerne.
Gør det for både opgave a og b.

Men hvordan bruger jeg metoden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2014 af LeonhardEuler

y – 5x = 0           (I)
y – 4x – 3 = 0     (II)

Subtraher  (I) med (II) eller omvendt

15y + 18x – 45 = 0        (I)
10y – 18x – 35 = 0        (II)

Adder (I) og (II)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af mathon

”lige koefficienters metode” = lige store koefficienters metode


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2014 af mathon

y – 5x = 0           (I)
y – 4x = 3           (II)           I subtraheres fra II

     x = 3                             som indsat i I giver

     y – 5·3 = 0
     y = 15


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2014 af PeterValberg

Sidste video på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk
viser dig to metoder til at løse 2 ligninger med 2 ubekendte,
hvoraf lige store koefficienters metoden er den ene...
(se sidste halvdel af videoen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lige Koefficienters Metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.