Matematik

Kompleks ligning

24. november 2014 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Ved ikke helt hvor jeg skal starte med dette spørgsmål, nogle der kan hjælpe?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du skal indsætter værdierne i funktionen, og se at de nævnte tal giver 0.

F.eks. med x=0, har du,

04-03+4*02-4*0=0, altså er 0 en rod i fjerdegradsligningen. Tilsvarende for de andre.
 


Svar #2
24. november 2014 af AlmostDoneO

Nå ja, Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        x4 - x3 + 4x2 - 4x = x4 + 4x2 - x3 - 4x

                                   = x2·(x2 + 4) - x·(x2 + 4)

                                   = (x2 - x)·(x2 + 4)

                                   = x·(x-1)·(x +2i)·(x-2i)


Skriv et svar til: Kompleks ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.