Kemi

Renheds% ved HPLC

29. november 2014 af freakymind (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået lavet en HPLC analyse af et paracetamol vi har fremstillet ved en syntese. 

For standard prøven har jeg fået følgende resultater:

m(standard)=0,0974 mg/ml
volume = 10,0 ul

RT (retentionstid) = 0,73 min 
Højde = 395240
Area = 1563902
Area % = 100 

For min egen prøve har jeg fået følgende resultater:

m(prøve) = 0,09028 mg/ml
Volume = 10,0 ul

RT (retentionstid) = 0,73 min
Højde = 339521
Area = 1430958
Area % = 100

Jeg har prøvet at regne det på følgende måder:
(Standard A/Prøve A) * (Standard m/Prøve m) * 100 % men det giver mig en renhedsprocent på 118
Så har jeg prøvet at bytte om sådan så at jeg dividere Prøven m. Standard men det giver mig en renhedsprocent på 77,3 % 

Hvilken udregning er rigtig? 


Skriv et svar til: Renheds% ved HPLC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.