Matematik

Funktioner

02. december 2014 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion er givet ved forskriften: f(x) = x3 - 6x2 + 9x

Skal bestemme ligningen for tangenterne gennem punkterne (0,f(0)) , (1,f(1)) og (2,f (2))

Indtegne de 5 tangenter, marker deres røringspunkter med grafen for f, og skitsere grafen for f                      ud fra de indtegnede tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af mathon

           f '(x) = 3x2 - 12x + 9

Tangentligningen er

                                 y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

Brug den tre gange for hver af de respektive xo-værdier  0  1  og  2


Svar #2
02. december 2014 af SKOLEN124 (Slettet)

Forstår ikke helt, altså hvilke tal skal sættes ind i formlen. Kan du give et eksempel på den første, så jeg derefter kan lave de andre.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2014 af mathon

#2                          

                            y = f '(0)·(x-0) + f(0)             f '(0) = 3·02 -12·0 + 9 = 9     f(0) = 03 - 6·02 + 9·0 = 0

                            y = 9·(x-0) + 0

                            y = 9x

         

                           


Svar #4
02. december 2014 af SKOLEN124 (Slettet)

Skal man bare indsætte tallet 1 der hvor 0 står...


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2014 af mathon

      Ja


Svar #6
02. december 2014 af SKOLEN124 (Slettet)

Kan det passe, at y = - 8

For 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Beregn f(1) korrekt.


Svar #8
03. december 2014 af SKOLEN124 (Slettet)

y = f'(1) * (x-1) + f(1)

f'(1) = 3*12 - 12*1+9 = 0

f(1) = 13 - 6*12 + 9+1 = 5

y = 9 * (x-1) + 1

y = -8

Forstår ikke hvad der skal stå der hvor der står 9 ved nummer 4... Skal der ikke stå et andet tal


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er ikke korrekt. Man har

        f '(1) = 3·12 - 12·1 + 9 = 0

og

        f(1) = 13 - 6·12 + 9·1 = 1 - 6 + 9 = 4

Tangentligningen er

       y = f '(1) · (x - 1) + f(1)

hvorfor tangentligningen er

        y = 0·(x - 1) + 4 = 4


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.