Fysik

Stikkontaktens indre modstand, skal bare lige være sikker :)

03. december 2014 af chiqqa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen!

Jeg har følgende opgave:

Spændingsforskellen mellem polerne i en stikkontakt måles med et voltmeter til 226 v. Der tilsluttes en 2000 w varmeovn til kontakten, og spændingsforskellen mellem polerne er nu 222 V.  

Beregn stikkontaktens indre modstand.

Først beregner jeg strømstyrken ved hjælp af følgende formel:

P=U*I

2000 w = 226 v * I

Jeg isolerer I og får, at strømstyrken er:

2000 w / 226 v = 8,849 A

Derefter benytter jeg mi af følgende formel til at beregne den indre modstand: 

Ri = (Uo-Up)/I

Jeg indsætter i formlen og får:

Ri = (226 v-222 v)/8,849 A

Ri = 0,45 A 

Er det rigtigt? Mange tak søde mennesker :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

Ja det er korrekt, men: 

Størmstyrken skal afrundes til 8.850 A 

og 

Enheden for modstand er [Ω] eller [V/A]


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2014 af mathon

     U_o-U_{pol}=R_i\cdot \frac{P}{U_{pol}}

     R_i=\frac{\left (U_o-U_{pol} \right )\cdot U_{pol}}{P}=\frac{(4\; V)\cdot \left (222\; V \right )}{2000\; W}=\frac{2\cdot 222}{1000}\Omega =0,444\; \Omega


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Kommentar:

Det er et helt vanvittigt forsøg. Resultater regnet ud med 3, endog 4 betydende cifre. Dit forsøg deler elnet med store industrier, og hvis en nærliggende industri mellem de to målinger, hvor imellem du starter et effektforbrug på 2kW, pludseligt forbruger 10 MW, hvilket effektforbrug ligger så til grund for dine modstandsberegninger ? ?

Elnet-spændingen, og dermed din stikkontaktspænding svinger, med eller uden dit effektforbrug.

Så vidt jeg husker, tilstræber man en impedans i stikkontakter på omkring (0,15+j0,15)Ω, hvilket svarer til 0,21Ω absolut.


Skriv et svar til: Stikkontaktens indre modstand, skal bare lige være sikker :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.