Matematik

Hvordan anvendes lineære funktioner i økonomisk henseende?

04. december 2014 af Jonathannor (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder:
"Forklar hvordan lineære funktioner kan anvendes i økonomisk henseende."

Nogle der kan komme med nogle eksempler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af mathon

 I situationer med en fast udgift plus udgift pr enhed            
                                        b                              a

 samlet udgift y for x enheder:

                                                   y=b+x\cdot a             sædvanligvis noteret

                                                   y=ax+b

                                          

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2014 af Stats

Det kan også være, ved en kantine som kun sælger pizza, og som får tilskud af det pågældende sted

profit = pris * antal solgte pizza + tilskud hver måned på 10.000

y = 14x + 10.000
 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Hvordan anvendes lineære funktioner i økonomisk henseende?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.