Matematik

Kan i hjælpe?

09. december 2014 af FCBARCELONA12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan skrive udregningerne til hvordan det her regnes ud?

http://mastercamp.dk/m.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor ikke bare skrive selve opgaven:

        1823 mod 30049

så vi ikke skal rode med at downloade filer, der måske ikke kan ses af alle.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2014 af peter lind

Fidusen ved beregningen er at du efter  hver beregning kan reducere modulo 30049

Du kan beregne

182 mod 30049 = m2

183 mod 3049 = (18*m2) mod 30049 = m3

184 mod 3049  = (18*m3) mod mod 30049

o.s.v

Hvis man er rigtig smart kan man skrive de 23 i totalssystemet og bruge en udvidelse af metoden hvor man i stedet for at gange med 18 kvadrerer de fremkomne mellemresultater. Med  potensen kun 23 kan du nemt foretage disse udregninger i et regneark


Svar #3
09. december 2014 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Har du en facit til det? Så der er noget jeg kan gå udfra, og være sikker på, at det jeg laver er korrekt,

Mvh

Jakob.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2014 af peter lind

det har jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2014 af SuneChr

1823 = 30049·T + 25291      T ∈ Z+
som er det samme som
1823 ≡ 25291 (mod 30049)


Skriv et svar til: Kan i hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.