Kemi

Beregning af koncentration

11. december 2014 af snooki (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Er der nogle der kan hjælpe med at beregne koncentrationen af testosteron disse opløsninger?

Volumen af stamopløsning    5 mL      4 mL     3 mL     2 mL     1 mL

Volumen af octanol                0 mL     1 mL      2 mL     3 mL     4 mL

Jeg ved, at i stamopløsningen er der 1,84*10-5 g/mL testosteron, men hvordan beregnes koncentrationen i de andre fortyndinger. 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2014 af mathon

4 mL stamopløsning og 1 mL octanol       \frac{4}{4+1}\cdot \left ( 1,84\cdot 10^{-5} \; \frac{g}{mL}\right )=

3 mL stamopløsning og 2 mL octanol       \frac{3}{3+2}\cdot \left ( 1,84\cdot 10^{-5} \; \frac{g}{mL}\right )=

2 mL stamopløsning og 3 mL octanol       \frac{2}{2+3}\cdot \left ( 1,84\cdot 10^{-5} \; \frac{g}{mL}\right )=

1 mL stamopløsning og 4 mL octanol       \frac{1}{1+4}\cdot \left ( 1,84\cdot 10^{-5} \; \frac{g}{mL}\right )=


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2014 af Heptan

Med formlen

V_1/V_2 \cdot c_1 = c_2


Skriv et svar til: Beregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.