Matematik

Hjælp til løsning af ligning

11. december 2014 af Zymbia93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

\frac{p*q+(1-k)q^{^{2}}}{1-kq^{2}} Skal blive til q*\frac{1-kq}{1-kq^{2}} 

Hjælp er velkommen


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Derer noget galt i din opstilling. Du kan ikke bare få p til at forsvinde, med mindre der er yderligere sammenhæng mellem nogle af de variable. Formuler hele opgaven.


Svar #2
11. december 2014 af Zymbia93 (Slettet)

pq er Aa aleller, q^2 er aa aleller, det er en formel til bestemmelse af antal alleler i en population


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gælder der så, at p+q = 1 ?

Udtrykket til venstre kan omskrives således

        \frac{pq+(1-k)q^{2}}{1-kq^{2}}=q\cdot \frac{p+q-kq}{1-kq^{2}}

og hvis p+q = 1 , kan det jo så reduceres til udtrykket i #0 til højre.


Svar #4
11. december 2014 af Zymbia93 (Slettet)

p+q giver rigtig nok 1. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.