Matematik

Løsning af komlekse ligninger

11. december 2014 af LarsW (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej der ude :)

Jeg er desværre kommet i den situation at jeg ikke forstår meget af at løse komplekse ligninger. Har prøvet at læse i forskellige bøger og nettet, men stadig svært ved det. Så det vil være super, hvis der var nogen der kunne komme med facit på følgende ligninger og forklaring på hvorfor det er sådan:

z^2 = 3 + i

z^3 + z = 0

Bemærk, at løsninger skal angives i rektangulær for

På forhånd, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen    z3 + z = 0  kan løses ved faktorisering

          z3 + z = z·(z2 + 1) = z·(z+i)·(z-i) = 0

hvorefter nulreglen benyttes til at aflæse rødderne.

Ligningen    z2 = 3 + i    kan løses ved at omskrive 3 + i på polær form    r·e . Så er

        z2 = r·e

og dermed

        z = ±√r · eiφ/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2014 af peter lind

Omskrev højre side til polær form og foretag derefter kvadratuddragningen

Den anden sæt z ud foran en parentes og brug nulreglen


Svar #3
13. december 2014 af LarsW (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det hjalp virkeligt meget :)


Skriv et svar til: Løsning af komlekse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.