Fysik

Enheder

15. december 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Hvordan kan man finde enheden for resistivitet udtrykt ved de basale enheder kg, m, s, C?

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2014 af mathon

                  \Omega \cdot m=\frac{kg\cdot m^3}{A^2\cdot s^3}


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2014 af mathon

detaljer:
                    \Omega \cdot m=\frac{V}{A}\cdot m=\frac{\frac{J}{AS}}{A}\cdot m=J\cdot \frac{m}{A^2\cdot s}=\frac{kg\cdot m^2}{s^2}\cdot \frac{m}{A^2\cdot s}=\frac{kg\cdot m^3}{A^2\cdot s^3}


Svar #3
15. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvad med C?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2014 af mathon

      C = As

                              \frac{kg\cdot m^3}{A^2\cdot s^3}=\frac{kg\cdot m^3}{(As)^2\cdot s}=\frac{kg\cdot m^3}{C^2\cdot s}


Svar #5
15. december 2014 af Searchmath (Slettet)

Kan man i nogle tilfælde beregne det elektrisk felt, hvis man kun kender strømstyrken I og diameteren i en tråd?
Jeg tænkte på at bruge formlen J = I/A hvor jeg antog at strømtætheden var den samme som den elektriske feltstyrke.

Er dette korrekt?

Brugbart svar (1)

Svar #6
15. december 2014 af mathon

                                U=R\cdot I

                                U=\varrho \cdot \frac{L}{A}\cdot I

                                \frac{U}{L}=\varrho \cdot \frac{I}{A}

                                \overrightarrow{E}=\varrho \cdot \overrightarrow{J}

  Den elektriske feltstyrke er proportional med strømtætheden


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. december 2014 af mathon

           
            A=\frac{\pi }{4}\cdot d^2

                                     I=\frac{\pi }{4}\cdot \sigma \cdot E\cdot d^2
Ulempen er, at man sjældent kende \overrightarrow{E} i en leder.


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.