Matematik

Vektor og vinkler

16. december 2014 af l2235 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er i tvivl om jeg har fået det rigtige resultat i en matematik opgave om vektor og vinkler. 

Opgaven lyder : Bestem vinklen mellem vektorerne a= 1/8 og b= -3/5. Jeg har selv brugt formlen cos(v)= ->a * ->b / længden på hver vektor. Det får jeg så til 3,0833. Som jeg så indsætter i formlen : v=cos^-1(3,0833) = 1,791748041 

Er det rigtigt ? 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Man skal benytte

        cos(v) = (ab) / (|a||b|) .

cos(v) vil altid være et tal mellem -1 og 1 .

a = [1 ; 8] , b = [-3 ; 5] , |a| = √65 , |b| = √34 , ab = 37


Svar #2
16. december 2014 af l2235 (Slettet)

Så vinklen er et tal mellem -1 og 1 ? eller hvad ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. cosinus til vinklen er et tal mellem -1 og 1.

Når du skriver, at du finder cos(v) til 3,0833 er det derfor klart, er der er begået fejl et sted i din beregning.


Svar #4
16. december 2014 af l2235 (Slettet)

Cosinus til 0.78706

Er vinklen så : 1.000094357 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, vinklen er så

        v = cos-1(37/(√65·√34)) = cos-1(0,787056) = 38,09º


Svar #6
16. december 2014 af l2235 (Slettet)

Det siger den bare ikke når jeg skriver det maple. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg har jo ingen anelse om, hvad du taster ind i Maple. Ingen af dine talberegninger ovenfor giver nogen mening udover at cos(v) = 0,78706 .


Skriv et svar til: Vektor og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.