Matematik

Find N'(4) - den afledende funktion

18. december 2014 af selz1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår slet ikke denne opgave, og jeg har siddet med den i 1 time nu, så er hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2014 af mathon

Tegn tangenten nøjagtigt  i (4,N(4)) og aflæs/beregn tangentens hældningskoefficient N '(4).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2014 af PeterValberg

1) Indtegn en tangent til grafen for N i punktet (4,N(4))
    der er vist på grafen dom en lille cirkel.
2) Aflæs to punkter på denne tangent
3) Bestem tangentens hældningskoefficient (det er N'(4))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af mathon

Med to punkter:
                                                N=\underset { \mathbf{ \color{Red} a}}{\underbrace{\frac{N_2-N_1}{t_2-t_1}}}\cdot t+\underset{\mathbf{ \color{Blue} b}}{\underbrace{N_1-\frac{N_2-N_1}{t_2-t_1}\cdot t_1}}


Skriv et svar til: Find N'(4) - den afledende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.