Matematik

Ligning, et forståelsesproblem

23. december 2014 af Ok1245 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har følgende ligning:

i=\frac{45a-11b+4}{10a}

Der er nogle meget simple ligningsregler jeg har glemt, men går 'a' ikke ud med hinanden og så kan man vel bare dividere med 10? Altså det jeg spørger om er om følgende er muligt:

i=\frac{45a-11b+4}{10a} \Rightarrow i=\frac{45-11b+4}{10} \Rightarrow i=4.5-1.1b+0.4 \Rightarrow i=4.9-1.1b


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2014 af LubDub (Slettet)

nej det er ikke muligt.

    udtrykket kan ikke faktoriseres eller reduceres yderligere, end

                 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. december 2014 af LubDub (Slettet)

du skal huske, at

                  i = \frac{45a-11b+4}{10a} = \frac{45a}{10a}-\frac{11b}{10a}+\frac{4}{10a}


Svar #3
23. december 2014 af Ok1245 (Slettet)

Ahh, tak for svaret LubDub.

Men man kan vel så godt dividere det hele med 10?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2014 af LubDub (Slettet)

   jo


Svar #5
23. december 2014 af Ok1245 (Slettet)

Det er rigtigt, tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. december 2014 af Stats

#3

Men man kan vel så godt dividere det hele med 10?

Du mener 10a....

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. december 2014 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. december 2014 af Stats

i=\frac{45a-11b+4}{10a}=\frac{1}{10}\cdot\frac{45a-11b+4}{a}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligning, et forståelsesproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.