Matematik

Fuldstændiggørelse af kvadrat

28. december 2014 af dumstudent (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende:

Find rødderne i polynomiet z^2+2z+2=0 ved fuldstændiggørelse af kvadratet

Jeg er blevet stillet opgaven i en aflevering, og jeg har aldrig haft om fuldstændiggørelse af kvadratet før, men har udregnet det til  z+2 = sqrt(2)  eller z+2 = i*sqrt(2)

Jeg har ingen idé om det er korrekt eller om jeg har brugt den rette fremgangsmetode...


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2014 af mathon

             z2 + 2z + 2 = 0

             (z+1)2 + 1 = 0

             (z+1)2 = -1

             z+1 = ± i

             z = -1 ± i

..........

'fuldtændiggørelse af kvadrat' = kvadratkomplettering

            


Svar #2
28. december 2014 af dumstudent (Slettet)

Kanon! Tak!


Skriv et svar til: Fuldstændiggørelse af kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.