Matematik

Timer, minutter, sekunder på et år!

05. januar 2015 af alicecaspersen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle.

Jeg skal finde ud af hvordan man regner ud hvor mange timer, minutter og sekunder der er på et år.

Udregningerne er ligeså vigtige som facit. Jeg er desværre helt blank i forhold til at regne det ud, og håbede at nogen kunne hjælpe.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2015 af Soeffi

Der er 365,25 dage på et år. Hver dag har 24 timer, hver time 60 minutter og hvert minut 60 sekunder.


Svar #2
05. januar 2015 af alicecaspersen (Slettet)

Det er jeg godt klar over. Det var ikke rigtig det jeg spurgte om :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Efter forklaringen i #1 har man derfor

        1 år = 365,25 dage = 365,25·24 timer = 365,25·24·60 minutter = 365,25·24·60·60 sekunder

Prøv nu selv at regne færdig.


Svar #4
05. januar 2015 af alicecaspersen (Slettet)

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2018 af flogni1 (Slettet)

Et år er 365 dager 5 timer 48 minutter 45,445 sekunder

365 dager = 365*24*60*60=     31536000        sekunder   (Dager*timer*minutter*sekunder)

5 timer      = 5*60*60     =               27000        sekunder    (Timer*minutter*sekunder)

48 minutter =48*60        =                2880         sekunder    (Minutter*sekunder)

45,445 sekunder            =                    45,445  sekunder    (Sekunder)

Tilsammen                      =        31565925,445  sekunder.   ( Sekunder tilsammen)


Skriv et svar til: Timer, minutter, sekunder på et år!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.