Matematik

Eksponentiel udvikling

05. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Jeg har et spørgsmål omkring eksponentiel udvikling, som jeg vil hører om i vil hjælpe mig med?

Se bilag for ligning og opgaven

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Den eksponentielle udvikling har forskriften

        f(x) = b · ax .

Indsæt de to punkters koordinatsæt, hvorved der fremkommer to ligninger til bestemmelse af a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2015 af Soeffi


Svar #3
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Tak, men jeg forstår stadig ikke hvordan jeg finder ligningen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Punkterne er   (2 , 7)  og  (7 , 11) , så man har

1)        7 = b · a2

2)       11 = b · a7

Divider Ligning 2) med Ligning 1) , hvorefter man får

        a7 / a2 = 11 / 7 , dvs.     a5 = 11/7 .

Bestem nu a, og bestem så b, for eksempel af

         b = 7 / a2 .


Svar #5
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

okay, så har jeg a^5 = 1,57, skal jeg så sætte det i log, på begge sider for at ophæve det der a^5 eller er a bare = 1,57?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så er

        a = (11/7)1/5 = 5√(11/7)


Svar #7
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

okay, men ud fra #3, kan jeg ikke lige regne ud hvordan jeg så skal udregne b? :-)

og x er vel bare ukendt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

x er den uafhængige variabel i funktionsudtrykket.

Man har så

        b = 7 / a2 = 7 · (11/7)-2/5


Svar #9
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

så b giver 5,842


Svar #10
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

eller giver den 1,198

Hvilken en af disse er rigtig?


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.