Fysik

Beregning af tryk

06. januar 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg skal finde ud af hvor stort trykket er på mine håndflader når jeg står på hænder. 

Håndfladernes samlede areal er 210 cm2

Min vægt er 60 kg

Har hørt om formel P = K / A - Skal jeg bruge den? Og hvad med tyngdekraften, skal det også regnes med?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja, K er tyngdekraftens størrelse:   K = m·g  ,  hvor m er din masse (vægt) og g = 9,82 m/s2 ertyngdeaccelerationen. A er håndfladerens samlede areal.


Svar #2
06. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

Så for at finde trykket på håndfladernes areal, så sskal jeg først udregne K, og så sætte det ind i den anden formel? Undskyld hvis jeg lyder lidt dum


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, man har

        P = m·g / A


Svar #4
06. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

Super, mange tak for hjælpen og den hurtige response! :-)


Skriv et svar til: Beregning af tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.