Matematik

Nemt spørgsmål - haster!

07. januar 2015 af Koplop (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg nu har et tal der hedder 5.39*10^-7 og jeg skal lave det om til nanometer (10^-9).

Hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2015 af peter lind

så skal du gange de 5.39 med 100


Svar #2
07. januar 2015 af Koplop (Slettet)

Aha

Altså gange giver 10^-5 men / 100 giver 10^-9 som jeg skulle bruge

Jeg forstår bare ikke - mit oprindelige tal skulle svare til 539*10^-9. Gør det det, og hvorfor?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2015 af jdbsjksdbgs (Slettet)

Hej Peter Lind (#1).Vil du hjælpe mig med en matematik opgave.Titel "Kogetiden for et æg". Tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2015 af peter lind

5.39*10-7 = 539*10-2*10-9 =5,39*10-9


Svar #5
07. januar 2015 af Koplop (Slettet)

Er ik sikker på jeg forstår... altså, jeg har et tal der hedder 5,39*10^-7 som jeg skal have lavet til 539 nanometer. (539*10^-9)

Kan man ikke det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2015 af LeonhardEuler

Nano meter angives i 10-9 = nm  

5,39\cdot 10^{-7}=\frac{5,39\cdot 10^{-7}\cdot 10^2}{10^2}= 5,39\cdot 10^{2}\cdot 10^{-7-2}=539\cdot 10^{-9}=539\ \textup{nm}


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Et tal uden enhed kan ikke omregnes til nanometer.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Diskussionen blevg også kørt af trådstarter i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1559010


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2015 af LeonhardEuler

Det burde være indforstået at de forskellige værdier var i enheden meter.

10^{-9}\ \textup{m}=1\ \textup{nm}

5,39\cdot 10^{-7}\ \textup{m}=\frac{5,39\cdot 10^{-7}\cdot 10^2}{10^2}\ \textup{m}=539\cdot 10^{-9}\ \textup{m}=539\ \textup{nm}


Skriv et svar til: Nemt spørgsmål - haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.