Kemi

HASTER… Opg 1. Beregning af mol udfra gasprøve. Opg. 2. Beregning af koncentrationen af OH-

08. januar 2015 af stukke1997 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hjææælp... Jeg har problemer med løsningen af disse 2 opgaver, jeg har svaret på begge men kan ikke komme frem til den rigtige løsning, så håber der er en der kan hjælpe mig med udregningsmetoden :)

Opg. 1. 

En gasprøve indeholder 250 mL CO2 ved 760 mmHg, 100 grader celcius. Hvor mange mol CO2 indeholder den??

Svaret = 0,00816 mol

Opg. 2.

Hvis koncentrationen af H3O+ er 3,5 x 10-3 M så er koncentrationen af OH-??

Svaret = 2,9 x 10-12


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af mathon

Opg. 1.
                         n=\frac{R\cdot T}{P\cdot V}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2015 af mathon

Opg. 2.

       ved 25°C:
                             \left [ OH^-\right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}                  


Svar #3
08. januar 2015 af stukke1997 (Slettet)

TAK :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2015 af mathon

rettelse:
Opg. 1.
                         n=\frac{P\cdot V}{R\cdot T}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2019 af Lara45

#4 Forstår virkelig ikke, hvordan facit er 0,00816 mol?

Når jeg indsætter alle tal i formlen du skriver for jeg et helt håblst stort tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2019 af Lara45

#4 Er det noget du kan hjælpe med?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. januar 2019 af mathon

          Opg. 1.
                         \small n=\frac{P\cdot V}{R\cdot T}=\frac{(760\; mmHg)\cdot (250\; mL)}{\left ( 62363.669\; \tfrac{mmHg\cdot mL}{mol\cdot K} \right )\cdot (373\; K)}=0.00817\; mol


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. januar 2019 af mathon

eller
                  \small \small n=\frac{P\cdot V}{R\cdot T}=\frac{(101325\; Pa)\cdot (0.000250\; m^3)}{\left ( 8.314472\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot (373\; K)}=0.00817\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2019 af Lara45

#7 Mange tak. Kan du forklare mig, hvordan du omregner gaskonstanten til 62363,669?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2019 af Lara45

Det ville hjælpe på forståelsen, hvis jeg hvidste hvordan jeg kulle omregne gaskonstanten. 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2019 af mathon

...eller brug #8.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2019 af mathon

\small R=8.314472\;\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}=8.314472\; \tfrac{\frac{760}{101325}\; mmH\! g\cdot 10^6mL}{mol\cdot K}=62363.669\; \tfrac{mmH\! g\cdot mL}{mol\cdot K}


Skriv et svar til: HASTER… Opg 1. Beregning af mol udfra gasprøve. Opg. 2. Beregning af koncentrationen af OH-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.