Fysik

brug af bremseformlen

10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

i den vedhæftede fil er der opgaver, hvor man bl.a. skal bruge bremseformlen, men jeg kan ikke finde ud af dem..


Svar #1
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

her er filen


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2015 af mathon

1)
         v^2=2a\cdot \Delta s

         v=\sqrt{2a\cdot \Delta s}=\sqrt{2\cdot \left (3,5\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot (10\; m)}=8,37\; \frac{m}{s}


Svar #3
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

kan det passe 2) giver 110 m?


Svar #4
10. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

og nr. 3 kan jeg ikke finde helt ud af..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2015 af mathon

2)
        v^2=2a\cdot \Delta s

        \Delta s=\frac{v^2}{2a}=\frac{\left (27,778\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 3,5\; \frac{m}{s^2} \right )}=110,23\; m


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2015 af mathon

3)

        v^2-{v_{o}}^{2}=2a\cdot \Delta s

        \Delta s=\frac{v^2-{v_{o}}^{2}}{2a}=\frac{0-\left (27,778\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( -7,5\; \frac{m}{s^2} \right )}=\frac{-771,617\; \frac{m^2}{s^2}}{-15\; \frac{m}{s^2}}=51,44\; m


Skriv et svar til: brug af bremseformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.