Matematik

eksponentiel funktion

12. januar 2015 af Karp12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedlagt en fil. 

Kan nogen hjælpe mig, ved at fortælle hvordan jeg finder ud af hvilken af funktionerne der er voksende(er alle ikke det?) og hvilke har vækstrate 20% og for hvilke f(0)=10?

Jeg er helt lost. 

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: hyj.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af mathon

               g(x)  og  k(x)  er voksende

               m(x) = 10·1,20x


Svar #2
12. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

#1 hvordan ved du, at g(x) og k(x) er voksende? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

En eksponentialfunktion  

        f(x) = b · ax ,

hvor b > 0 og a > 0 , er voksende, hvis a > 1 , og aftagende, hvis 0 < a < 1 .


Svar #4
12. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

tak!

#1 og m(x) = 10 · 1,20x, hvad var det svar på? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er svaret på det sidste spørgsmål. Funktionen kaldes f(x) i opgaven.


Svar #6
12. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

Okej, men hvordan finder jeg, hvilken funktion har vækstraten 20 %? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo netop den funktion, som mathon har kaldt m(x) i #1, og som kaldes f(x) i opgavetekstens sidste spørgsmål.


Svar #8
12. januar 2015 af Karp12 (Slettet)

okej, så om jeg har forstået det rigtigt, så har funktionen f(x)=10·1,20x en vækstrate på 20 %?


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja. Vækstraten for en eksponentialfunktion   f(x) = b · ax  er jo   r = a-1 .


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.