Matematik

forstå' ikke spørgsmålet - Hjæææællllppp

14. januar 2015 af Yasmiinaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej! 

Jeg sidde' og skal til at lave matematik, og kan ikke finde ud af opgaven. 

jeg ved simplethen ikke hvo'dan jeg skal finde resultatet

det lyder således:

1 kulgepen og 7 blyanter koster 33 kr. 5 kulgepenne og 2 blyanter koster også 33kr. Hvad koster en kulgepen og en byant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt oplysningerne til at opstille to ligninger med to ubekendte. Kald prisen for 1 kuglepen for x og prisen for 1 blyant for y.

1 kuglepen og 7 blyanter koster     1·x + 7·y   og de koster også 33 kr , så vi kan opstille ligningen

        1x + 7y = 33

Prøv nu at opstille en ligning ud fra den anden oplysning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2015 af mathon

                kuglepenpris pr stk          blyantpris pr stk
                             x                                  y

        priser
                   x+7y=33              5x+2y=33

                   x=33-7y           5(33-7y)+2y=33

                                                        (165-35y)+2y=33

                                                        165-35y+2y=33

                                                        132=33y

                                                        y=\frac{132}{33}=4

                   x=33-7\cdot 4

                   x=5                       
                 

kontrolberegning:
                                x+7y                              5x+2\cdot y

                                5+7\cdot 4=33               5\cdot 5+2\cdot 4=25+8=33

              kuglepenpris pr stk          blyantpris pr stk
                             5 kr                            4 kr

                               
                     

                   


Svar #3
14. januar 2015 af Yasmiinaa (Slettet)

tusind tak det hjælp meget


Skriv et svar til: forstå' ikke spørgsmålet - Hjæææællllppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.