Matematik

er det rigtigt el forkert?

15. januar 2015 af eppeheppe (Slettet) - Niveau: C-niveau

(–6^2 )– 4 * (–3) * 9 = 144?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2015 af suprman (Slettet)

Prøv at poste dine mellemregninger også kan vi se hvor fejlen opstår. Lad mig gør det nemmere

 (–6^2 )– 4 * (–3) * 9 = 144?

med andre tal er det:

36 +108

Eller er det bare mig der er forvirret?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2015 af SuneChr

Det er rigtigt, hvis du skriver
(- 6)2 - 4·(- 3)·9 = 144


Svar #3
15. januar 2015 af eppeheppe (Slettet)

36 – 4 * (– 27)  = 36 + 108 = 144? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2015 af suprman (Slettet)

#3

Jo


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2015 af SuneChr

# 3  Ja.


Svar #6
15. januar 2015 af eppeheppe (Slettet)

Takker!


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

I den oprindelige form står der (-6^2), som er det samme som -62, hvilket er -36, ikke +36.

Potensopløftningen har højere prioritet end fortegnet.


Skriv et svar til: er det rigtigt el forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.