Matematik

Bevise at x->uendelig

19. januar 2015 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgave som er vedhæftet. Det er spørgsmål a). Jeg har svaret på (I) mend ikke (II), hvordan gør jeg det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af Therk

P(x,0) = 5- 4\mathrm e^{-x}- \mathrm e^{-2\cdot 0} = 4-4\mathrm e^{-x}.

Benyt at

\mathrm e^x \rightarrow \infty, \quad x\rightarrow \infty

og

\mathrm e^{-x} = \frac 1{\mathrm{e}^x}.

Så må der gælde at \mathrm{e}^{-x} \rightarrow 0,\quad x\rightarrow \infty.


Svar #2
19. januar 2015 af LouiseVang (Slettet)

Tak for dit svar :)

Jeg har endnu en opgave, som jeg har svært ved: 

Jeg skal udtrykke y som en funktion af x, med samme ligning som før, men hvor P(x,y) er = 3

Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af LeonhardEuler

    P(x,y) =  3    ⇔

    5 - 4e-x - e-2y = 3

    Isoler da y


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2015 af Therk

Benyt fremgangsmåden i #3 og (en af) regnereglerne

\log(\mathrm e^{kx}) = kx, \qquad \mathrm e^{\log(kx)} = kx.


Skriv et svar til: Bevise at x->uendelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.