Fysik

enheder

20. januar 2015 af Naaaanai (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg vil gerne lave 100 millioner lysår om til Mpc. men jeg ved ikke hvordan.

parcee: 100 lysår/3,3 lysår = 30,30 parsec da 1 parsec=3,3 lysår.

men fra parsec til Mpc skal man så gange med 10^6?

vil gerne have de 100 lysår om til Mpc


Svar #1
20. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Vil gerne lave det om til Mpc**** og ikke meter :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2015 af Gandhara (Slettet)

Det hedder parsec og ikke parsee.

Der gælder at 1 parsec er lig med 3.62 ly (lysår):

\frac{100*10^{6}ly*3.26}{10^6}

Der divideres med 106 for at omregne fra pc til Mpc


Svar #3
24. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt


Svar #4
24. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

burde det ikke give 30 Mpc?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2015 af Gandhara (Slettet)

#4

Beklager mit sene svar.

Jeg kan nu se at det er noget sludder jeg har fyret af i #2. Det skal være:

\frac{(100*10^6)ly}{3.26}=3.07*10^7pc=30.7 Mpc


Svar #6
26. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Det gøre ikke noget :)
men tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.