Matematik

Eksponentiel udvikling

21. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Jeg har et spørgmsål omkring eksponentiel udvikling som jeg håber i vil hjælpe mig med, det lyder som følgende:

Kulstof 14 er radioaktivt og henfalder (forsvinder) med en hlveringstid på 5.730 år. Det udnyttes til datering af olstidsfund (planter, dyr eller mennesker). Indtil organismen dør, optager den kulstof 14 og indeholder altså same mængde som alt muligt andet levende i omgivelserne og atmosfæren. Når organismen dør, stopper optagelsen af kulstof 14, og mængden vil aftage eksponentielt med en fast halveringtid på ca. 5730 år.

opgaven

En træstump indeholder i dag 0,16 microgram kulstof 14. Hvor meget indeholder den om 5.730 år?

På forhånd tak ? :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2015 af mathon

Hvor meget 14C indeholder træstumpen om 5.730 år

                        \small \small \frac{1}{2}\cdot \left ( 0,16\; \mu g\; _{ }^{14}\textrm{C}\right )=0,08\; \mu g\; _{ }^{14}\textrm{C}


Svar #2
21. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

okay, tak :D


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.