Matematik

Funktion og dens værdimængde

22. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..... Er der evenuelt nogle kloge mennesker der vil hjælpe mig med at forstå og kunne forklare følgende.....

En funktion g har værdimængden Vm(g) = [1,4]. Gør rede for, at denne ikke skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af mathon

Skæring med x-aksen kræver jo g(x) = 0, hvilket ikke er muligt,
når
                \small V\! m(g)=\left [ 1;4 \right ], så gmin = 1

Tegn et koordinatsystem.
Indtegn y = 4
Indtegn y = 1
Skraver området mellem og på  y = 1  og  y = 4 som er det område grafen for g(x) er beliggende i.
Indse at grafen for g(x) aldrig kan nå ned til x-aksen.


Svar #2
22. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet)

Tak, det kunne jeg have sagt mig selv....


Skriv et svar til: Funktion og dens værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.