Matematik

Regneregel : x/0,02 det samme som 50*x

24. januar 2015 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nu spørger jeg meget dumt, men sidder med en ligning hvor i der er: h/0,02   jeg ved hvad svaret er, og her har de gjort ligningen pænere ved at skrive 50*h i stedet for - jeg ved godt det er det samme, men er der en bestemt regel man bruger til det her, hvis nu man kommer til tal som er større og mere besværlige at gøre dette ved?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

                                                          \small \frac{x}{0,02}=\frac{100x}{2}=50x


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2015 af SuneChr

0,02 = 2/100 = 1/50
Man dividerer da x med 1/50 som er det samme som at gange med "den omvendte".
Altså
50/1 = 50x


Skriv et svar til: Regneregel : x/0,02 det samme som 50*x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.