Matematik

opgave

26. januar 2015 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg har vedhæftet en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af
nogen der kan hjælpe?

på forhånd tak. Tobias.

Vedhæftet fil: 0pgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af Stats

f'(x)... Den kan finde alle mulige tangenter til en funktion. Vi kender det fra den lineær/rette linje med hældningskoefficienten a.

y = ax + b

Prøv at forstille dig, at f'(x), kan finde hældningskoefficienten til alle punkter på en graf...

Dit første spørgsmål...
Løs ved hjælp af grafen f'(x) = 0

I dette tilfælde skal din hældningskoefficient være 0.. Dvs y = 0·x + b = b.. Dvs at det er en vandret linje...

Kan du se hvor denne vandrette linje kan ligge på grafen, så den kun lige akkurat røre ét punkt?

Dit andet spørgsmål:
For hvilke x er f'(x) negativ?

Hvornår er hældningskoefficienten negativ??? 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2015 af josefinehamgaard (Slettet)

Ej, hvor sjovt. Den sidder jeg også med. Jeg er også lidt forvirret omkring den.

#1

Jeg blev ikke rigtig klogere på din forklaring. Kan du specifere en smule?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af mathon

Tangenten er vandret i (4,5) med ligningen y = 0x + 5 dvs med f '(4) = 0.

Tangenten er vandret i (6,1) med ligningen y = 0x + 1 dvs med f '(4) = 0.

Tangenten har negativ hældningskoefficient dvs f '(x) < 0 i intervallet ]4;6[


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2015 af mathon

0pgave.PNG


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.