Matematik

Undersøg om funktion er løsning til ligningen..?

02. februar 2015 af 3p1415 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Undersøg, om

f(x)=k*ex-x2-2x-2

er løsning til differentialligningen

y'=y+x2

Hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2015 af mathon

             y=ke^x-x^2-2x-2

             y+x^2=\mathbf{\color{Red} ke^x-2x-2}

             y{\, }'=\mathbf{\color{Blue} ke^x-2x-2}=y+x^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Opgaven drejer sig om at gøre prøve i differentialligningen med den viste funktion. Man indsætter den viste funktion og undersøger, om de to sider i differentialligningen giver samme resultat. Kun hvis dette er tilfældet, er funktionen en løsning til differentialligningen.


Skriv et svar til: Undersøg om funktion er løsning til ligningen..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.