Kemi

1 M Cl-CH2COOH Ks

02. februar 2015 af vindruespiser (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en 1 M Cl-CH2COOH er [H+] = 4·10-2 M

a. Beregn Ks


Svar #1
02. februar 2015 af vindruespiser (Slettet)

Har fundet svar til a, og det er 0,0016 M.

b. Hvilken af nedenstående opløsninger har det laveste frysepunkt?

   x) 0,3 M eddikesyre
   y) 0,3 M chloreddikesyre 

(molalitet sættes lig molaritet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2015 af mathon

Osmolariteten er størst for den stærkeste af syrerne.

        pKs(CH3COOH)            = 4,76

        pKs(ClCH2COOH)         = 2,86

Ved indførelse af elektronegative substituenter i en alifatisk alkansyre vil syrestyrken forøges, fordi sådanne substituenter vil fremklade en forskydning af elektronerne bort fra carboxylgruppen og derved lette fraspaltningen af protonen.


Svar #3
02. februar 2015 af vindruespiser (Slettet)

Kan man benytte sig af  ΔTf = Kf·cf ?

ΔTf (CH3COOH) = Kf·cf = 1,853 K mol L · 0,3 mol/L = 0,56 K

ΔTf (ClCH2COOH) =Kf·cf =  1,853 K mol L · 2 · 0,3 mol/L = 1,11 K  ..

Nu når jeg tænker over det, så giver det vel ingen mening..


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2015 af Heptan

#3

Jo det kan man godt, men så skal du finde Kf for stofferne.


Skriv et svar til: 1 M Cl-CH2COOH Ks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.