Matematik

Eksponentiel sammenhæng

03. februar 2015 af Bubblegum17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Antallet af danske brugere af Facebook kan for perioden december 2007 - januar 2009 med god tilnærmelse beskrives ved modellen. 

y=300841*1,147x

hvor y er antallet af danske brugere og x er antallet af måneder efter december 2007. 

a. Hvad fortæller tallene 300841 og 1,147 om antallet af danske brugere af Facebook. 

b)Efter hvor mange måneder kom antallet af danske brugere op over 1 million ifølge modellen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af Velella (Slettet)

a. 300841 er nuværende antal og 1.147 er en vækst i antallet skrevet som en decimal. 

b. 1000000=30841*1,147x   .. Isoler x i funktionen. x er antallet af måneder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2015 af Velella (Slettet)

x =8.7581, da jeg regnede. Fik du det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2015 af mathon

1.147 er fremskrivningsfaktoren  a = 1+ r

r er vækstsatsen = 0,147 = 14,7%


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.