Kemi

idealgas ligning

03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et spm der lyder således

convert the colume of each of the folowing to conditions of standard temperatur 273k and pressure 1bar=10*10^5 and give you answer in each case jeg er nået til b der lyder

5.30 dm^3 of H2 at 298 K and 100kpa (1 bar)

jeg har vedfæftet hvordan jeg har grebet opgaven an men jeg får bar ikke det rigtige resultat


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

pV = nRT  <=>

pV/T = nR

Da n og R er konstant, har vi

pV/T = konstant

Det vil sige

p1V1/T1 = p2V2/T2  <=>

V2 = (T2*p1 /(T1*p2)) * V1

V2 = ((273K * 1bar)/(298 * 1bar)) * 5,30 dm3 = 4,86 dm3


Svar #2
03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

nååår nu forstår jeg tak for hjælpen, men jeg sidder også lidt fast ved de andre hvad hvis der står

0.300dm^3 of N2 at 263 K and 102kPa
jeg har lavet den således


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Samme ligning som før

V2 = ((273K * 1,02 bar)/(263K * 1 bar)) * 0,300 dm3 = 0,318 dm3


Svar #4
03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

hvad med den sidste der lyder 

222 m^3 of CH4 at 298 K and 200000
Jeg har gjort sådan


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har vist byttet om på p1 og p2. Det skal være 2bar og 273k i tælleren og 1bar og 298K nævneren.


Svar #6
03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

nåår jaa taak :)


Skriv et svar til: idealgas ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.