Matematik

Rente

06. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, håber der er en der kan hjælpe mig, da jeg skal aflevere i dag, og jeg er fuldtændig på bar bund. Opgaven er i den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: Konto.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2015 af peter lind

I begge opgaver brug kapitalformlen K = K0(1+r)n , K er kapitalen efter n terminer, K0 er startkapitalen og r er rentefoden


Svar #2
06. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet)

Jeg kan altså ikke rigtig få det til at give mennig. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2015 af peter lind

Hvad er problemet ? Du skal blot indsætte de givne værdier i renteformlen


Svar #4
06. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet)

Ja, men resultaterne giver ikke mening. Så jeg gør det nom forkert, utroligt nok


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2015 af mathon

a)

                          K_0=K_n\cdot (1+r)^{-n}

                          K_0=59.384,32\cdot 1,035^{-5}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2015 af mathon

b)
                          K_n=K_0\cdot (1+r)^{n}

                           1+r=\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}

                            r=\frac{p}{100}=\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1

                            p=\left (\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1 \right )\cdot 100
                           


Svar #7
06. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet)

#6

b)
                          K_n=K_0\cdot (1+r)^{n}

                           1+r=\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}

                            r=\frac{p}{100}=\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1

                            p=\left (\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1 \right )\cdot 100
                           

Undskyld, hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den færdige formel viser, hvordan man beregner den årlige procentvise rente ud fra de givne oplysnnger. Her er n = 5 , K0 = 100000 og Kn = K5 = 125000 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2015 af mathon

                     p=\left (\left (\frac{125}{100} \right )^{\frac{1}{5}}-1 \right )\cdot 100

                     p=\left (\left 1,25^{0,2}-1 \right )\cdot 100=4,56396\%


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.