Matematik

Differentiering

09. februar 2015 af emilie63 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan fortælle hvilken "regel"(fx.produktregel osv.), jeg skal bruge til at finde den afledede funktion?

a) f(x)=7x-(1+4x)x

b) h(x)= (3x2-1)8


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2015 af mathon

a) f(x) = 7x - (1+4x)x = 7x - (x+4x2)  =  -4x2 + 6x


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2015 af mathon

b)
          \left (f(g(x)) \right ){}'=f{\, }'(g(x))\cdot g{\, }'(x)

                               y=g(x)=3x^2-1

          \left (f(y) \right ){}'=f{\, }'(y)\cdot y{\, }'


Svar #3
09. februar 2015 af emilie63 (Slettet)

kan det passe hI(x)=6x?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2015 af mathon

                h{}'(x)=8\cdot (3x^2-1)^7\cdot 3\cdot 2\cdot x=48x(3x^2-1)^7


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.