Kemi

Beregninger i kemisk ligevægt

09. februar 2015 af MariaJ3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har forsøgt at løse disse opgaver, som omhandler nogle beregninger i kemisk ligevægt. Jeg vil gerne være sikker på, at jeg har løst dem rigtigt. Så er der måske en der lige gider at tage et kig, og se, om det er rigtigt?

1.)

 \frac{ [NO_{2}]^{2}}{[N_{2}O_{4}]} = K_{c}  

2.)

\frac{ [NO_{2}]^{2}}{0,12 M} = 0,0032 M

[NO_{2}]^{2} = 0,12 M \cdot 0,0032 M

[NO_{2}] = \sqrt{0,12 M \cdot 0,0032 M} = 0,000384 M^{2}

3.)

Y = \frac{(0,04 /100 M)^{2}}{(0,70/100) M} = 0,0000229 M

Og så er ligevægtskonstanten større end y, så reaktionen vil gå mod højre.

Jeg har vedhæftet de 3 opgaver. Jeg håber, at der er en der vil tage et kig (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2015 af mathon

                        \left [ NO_2 \right ]=\sqrt{(0,12\; M)\cdot (0,0032\; M)}=0,019596\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2015 af LubDub (Slettet)

ad 2.

     [NO2] = √(0,12 M • 0,0032 M) = 0,020 M

ad 3.

     Y = (0,04 M)2 / (0,70 M) = 0,0023 M   <   0,0032 M = Kc


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2015 af mathon

3.)
        I en anden beholder…

                                  Y=\frac{\left [ NO_2 \right ]^2}{\left [ N_2O_4 \right ]}=\frac{\left (0,04\; M \right )^2}{0,70\; M}=0,0023\; M< 0,0032\; M

       hvorfor reaktionen forskydes mod højre.


Svar #4
09. februar 2015 af MariaJ3 (Slettet)

Mange tak skal I have!

Det havde jeg vist lige været lidt for hurtig et par steder. (-;

Jeg har bare et spørgsmål: Hvorfor er enheden ikke M2 i 2'eren? Man har jo M * M.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2015 af LubDub (Slettet)

              √(M•M) = √(M2) = (M2)1/2 = M2•(1/2) = M1 = M


Skriv et svar til: Beregninger i kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.