Kemi

Bestem x-antal krystalvand

10. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg ved ikke hvordan jeg skal starte med denne opgave. Den minder om opgaver hvor man skal finde empirisk formel, men det er ikke helt det samme.

Krystallinsk Kobber(II)sulfat indeholder krystalvand og har formlen CuSO4 • xH2O. Bestem x når stoffet indeholder 12,84 % S og 4,04% H.

På forhånd, tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2015 af OliverGlue (Slettet)

Er det ikke samme fremgangsmåde? 

Hhv. 12.84/32.07 ~ 0.4 mol svovl og 4.04/1 ~ 4 mol hydrogen per 100g salt(eller benyt massefraktionen), dv.s. 10 hydrogener per 1 svovl.

CuSO4 • 5H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2015 af mathon

Hydrogenprocent:

                              \frac{x\cdot 2\cdot 1,008}{156,91+x\cdot 18,015}\cdot 100=4,04 \; \; \; \; \; x\in \mathbb{Z}_+        

                               x\approx 5


Svar #3
10. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#1 Det tænkte jeg også, men der er kun angivet hvor meget svovl og hydrogen der er. Ikke hvor meget kobber eller oxygen. Skal man også regne det ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2015 af mathon

            0,4 mol S ækvivalerer 0,4 mol CuSO4*xH2O, som ækvivalerer 4 mol H = 2 mol H2

            1 mol CuSO4*xH2O ækvivalerer  2/0,4 mol H2 = 5 mol H25 mol H2O


Svar #5
11. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#4 tak for svaret 


Skriv et svar til: Bestem x-antal krystalvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.