Fysik

Beregn trykket

10. februar 2015 af blio99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En person sidder på en stol. Person og stol vejer tilsammen 80 kg. Hvert af stolens ben hviler på arealet 4cm^2 

Beregn trykket af stolens flade på underlaget.

m = 80 kg * 9,82 N/kg = 785,6 N

A = 4cm^2 * 4 = 16 cm^2 => 16cm^2/100 = 0,16 m^2 

p = F/A = 785,6 N/0,16m^2 = 4910 N/m^2 = 4910 Pa

Facit siger: p = 4,9 * 10^5 pa hvilket svarer til 490000 Pa.

Gør jeg noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke omregnet arealet korrekt. Benyt, at 1 cm2 = (0,01 m)2 = 0,0001 m2 .

Da får man

        p = F/A = 785,6 N / (16·10-4 m2) = 4,91·105 Pa .


Skriv et svar til: Beregn trykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.